Kom er samen uit met een mediator 

Heb je een conflict met bijvoorbeeld een zakenpartner? Dan is het een goed idee om alles eerst eens helemaal uit te gaan zoeken. Er zijn misschien wel bepaalde dingen die in jouw voordeel spreken, maar ook zaken die wellicht in het voordeel van de tegenpartij spreken.  

Soms kan een discussie behoorlijk oplopen en kunnen er dingen worden gezegd die mensen misschien niet menen. Dit soort dingen kunnen natuurlijk gaan knagen en op een bepaald moment is het hard tegen hard. De situatie kan dan alleen maar escaleren. Niet prettig natuurlijk. Een zakelijk conflict mediation kan helpen. 

Naar de rechter voor een uitspraak 

In Nederland heb je altijd de mogelijkheid om een conflict voor de rechter te laten komen. Daar zijn uiteraard wel kosten aan verbonden. Toch willen veel mensen de zaken liever buiten de rechter om regelen. Een schikking treffen. Met een schikking doen beide partijen een beetje water bij de wijn en komt er een situatie waarbij iedereen tevreden is. 

Mediator inschakelen 

Om zo’n schikking te realiseren, is het natuurlijk handig om een buitenstaander te hebben. Iemand die naar beide partijen luistert en uitzoekt wat redelijk is. Beide partijen moeten natuurlijk wel met zo’n partij overweg kunnen en ook openstaan om te onderhandelen. Dit is de taak van een mediator. Zo kan er bijvoorbeeld bij een zakelijk geschil een mediator worden ingeschakeld.  

Deze Anrhem mediator maakt een afspraak met beide partijen om te luisteren naar de standpunten. Vervolgens zullen beide partijen wat water bij de wijn moeten (willen) doen om tot een oplossing te komen. Op deze manier kan er een schikking worden gerealiseerd en kunnen partijen afscheid van elkaar nemen, zonder tussenkomt van een rechter.